Cât costa un botez în 2024? Sfaturi utile ca să planifici evenimentul fără grija banilor

Tata care isi tine bebelusul in brate la slujba de botez

Botezul copilului este un moment special, petrecut alături de familie și prieteni apropiați

Botezul este unul dintre cele mai importante evenimente, atât pentru părinți, cât mai ales pentru copil. Acesta marchează începutul vieții spirituale a copilului și este un motiv de sărbătoare alături de cei dragi.

Deși de cele mai multe ori nu este un eveniment la fel de amplu ca o nuntă, ca să te asiguri că această zi se desfășoară fără probleme, este esențial să planifici totul din timp (în general cu câteva luni înainte).

În acest articol îți vom spune cât costă un botez în 2024 și alte aspecte utile pe care să le ai în vedere.

Cât costă un botez la biserică în 2024

Taxele pe care trebuie să le achiți la biserică nu sunt standard și variază în funcție de mai mulți factori precum locația și numărul de preoți prezenți. De asemenea, dacă dorești să participe și corul bisericii, vei adăuga la suma respectivă încă câteva sute de lei. Nu în ultimul rând, un botez la catedrală este mai scump decât la biserică, așa că ia și acest aspect în calcul. De asemenea, taxele la biserică nu includ lumânările de botez și alte elemente necesare în timpul slujbei. Așadar, în 2024 prețurile pentru un botez la biserică încep de la 300 lei și pot ajunge până la 1500 lei sau mai mult.

Cât trebuie să plătești la restaurant

Costurile pentru masa de botez la restaurant variază, de asemenea, considerabil. Prețul unui meniu poate să pornească de la 250 lei de persoană, însă poate ajunge până la 600 lei, în funcție de preparatele alese și de specificul locației. De asemenea, costurile pot varia și în funcție de sezon și de cererea pentru locația respectivă. Dacă nu ai un număr mare de invitați, optează pentru o sală mai mică, astfel încât să mai reduci din costuri.

5 lucruri de care sa ții cont atunci cand stabilești bugetul pentru botez

Bebelus tinut in brate care este botezat

Cu un buget bine planificat, botezul se va desfășura fără probleme

Mai jos, îți prezentăm o listă de lucruri pe care să le iei în calcul atunci când stabilești bugetul, ca sa nu omiți nimic și să nu ai surprize financiare.

Taxele pentru biserică și restaurant

Deja am menționat care sunt costurile la care trebuie să te aștepți, dar îți sugerăm să ceri oferte din timp, în mai multe locuri, ca să obții cel mai bun raport calitate-preț. De asemenea, tot aici trebuie să iei în calcul eventualele pagube de la restaurant de exemplu. Discută la locație și interesează-te cum se procedează în cazul în care în timpul evenimentului sunt deteriorate anumite obiecte de decor sau de mobilier.

Numărul invitaților

Calcularea costurilor totale pentru masă se va face în funcție de numărul de invitați. De aceea, asigură-te că pe invitație menționezi și data limită de confirmare. Solicită confirmările în avans ca să poți stabili bugetul corespunzător.

Accesorii și decor

Decoratiuni pentru botez, baloane si ursulet mare din plus

O locație amenajată frumos transformă tot evenimentul într-o poveste magică

Include în bugetul tău costurile pentru decorațiuni, lumânări, flori, baloane și alte accesorii necesare.

Fotograf și videograf

Dacă dorești să ai amintiri unice pentru acest momentele speciale, rezervă o parte din buget pentru servicii foto-video profesionale.

Îmbrăcăminte

Ține cont și de costurile pentru ținutele copilului, dar și pentru ale voastre.

Invitații și mărturii

Invitațiile digitale sunt mai accesibile ca preț și le poți face chiar tu dacă vrei să economisești o parte din bani. Dacă preferi varianta clasică, include în buget și costul pentru invitații și mărturii.

Cum te poate ajuta un credit rapid să organizezi evenimentul așa cum îți dorești

Un credit rapid este soluția ideală dacă ai nevoie de fonduri suplimentare pentru a organiza botezul copilului tău exact așa cum îți dorești. Acest tip de credit îți oferă acces rapid la bani, fără a fi nevoie de multe formalități. Astfel, poți acoperi toate cheltuielile necesare, de la taxe la biserică și rezervarea restaurantului, până la achiziționarea decorului și a ținutelor, dar și pentru cheltuielile neașteptate. Un ajutor rapid de acest gen este exact suportul necesar de care ai nevoie până te redresezi din punct de vedere financiar. Poți apela la o linie de credit dacă vrei să împrumuți bani pe termen mai lung, ca să nu ai grija unor rate prea mari. Este important, totuși, să planifici cu atenție rambursarea creditului, pentru a evita eventualele dificultăți financiare pe termen lung.

În general, ar trebui să rămâi cu o sumă importantă de bani din darul oferit de invitați însă în realitate, te poți aștepta și la varianta în care ieși în pierdere.

Cât trebuie să dai la un botez atunci când ești invitat

Așadar cât ar trebui să dea un invitat la un botez?
Dacă ești invitat alături de partenerul tău, suma pe care ar trebui să o oferi gazdelor este de aproximativ 800-1000 lei. Darul poate să varieze însă în funcție de aspecte precum gradul de rudenie sau de cât de apropiat ești de părinții copilului. În general, familia și prietenii apropiați oferă mai mult. Ține cont și de locația în care se desfășoară evenimentul. Dacă este un restaurant de lux, costurile meniurilor sunt cu siguranță crescute, iar darul trebuie să reflecte acest lucru.

Acum că ai aflat cât costă un botez și care sunt cele mai importante lucruri de care trebuie să ții cont atunci când alcătuiești bugetul, tot ce ai de făcut este să începi planificarea acestui eveniment special din viața voastră. În cazul în care ai nevoie de un ajutor financiar, apelează cu încredere la Okcredit.

Despre Autor

"Numele meu este Mădălina și activez în marketing-ul digital de 4 ani. Principalele mele abilități sunt comunicarea eficientă și creativitatea."

whatsapp Suntem pe WhatsApp