Vacanță cu buget redus. Cum să-ți planifici bugetul pentru următoarea călătorie

Familie pe malul marii la apus

O vacanță cu buget redus poate fi la fel de reușită ca oricare alta, dacă planifici din timp cele mai importante aspecte

Atunci când vine vorba de planificarea unei vacanțe cu buget redus, primul lucru la care trebuie să te gândești este, bineînțeles, suma de care ai nevoie. Aceasta poate varia în funcție de mai mulți factori ca să poți alcătui un plan de cheltuieli bine pus la punct pentru vacanță. În acest articol, te vom îndruma în legătură cu cele mai importante lucruri de care trebuie să ții cont atunci când nu vrei să cheltui foarte mult în perioada concediului.

City-break sau vacanță prelungită? Ce să alegi

Un city-break este varianta ideală dacă vrei să explorezi un oraș nou în câteva zile, fără să aloci resurse financiare foarte mari pentru cazare și mese. Pe de altă parte, dacă ai nevoie de un concediu prelungit, ca să te relaxezi și să îți încarci bateriile, îți recomandăm să iei în calcul o vacanță de o săptămână. De asemenea, în acest caz, chiar dacă sunt mai multe zile de cazare, poți opta pentru oferte all inclusive unde ai mesele incluse. Astfel, te bucuri de o pauză binemeritată de la rutina zilnică, fără să epuizezi un buget considerabil. Prin urmare, nu contează neapărat dacă e city-break sau o vacanță extinsă, ci cum planifici. Află în continuare ce trebuie să faci

Cum poți organiza o vacanță cu buget redus

Te poți bucura de o vacanță frumoasă și cu buget redus, dacă ții cont de următoarele sfaturi:

1. Planifică din timp

Dacă rezervi din timp, faci economii semnificative la biletele de avion și cazare. De asemenea, mai poți rezerva din timp și biletele pentru intrarea la diverse obiective turistice pe care intenționezi să le rezervi. Astfel, chiar dacă mergi într-un city-break, de exemplu, salvezi inclusiv timpul pe care altfel l-ai petrece la coadă. Este indicat să îți faci planul pe zile, cu obiectivele pe care vrei să le vezi și să stabilești ordinea și intervalul orar în funcție de proximitatea acestora.

2. Călătorește în extrasezon

Dacă eviți perioadele de vârf atunci când toate prețurile sunt considerabil mai mari, economisești și beneficiezi inclusiv de faptul că nu sunt atât de mulți turiști în perioada în care alegi să mergi tu. Prin urmare, eviți și aglomerația din zonele pe care le vizitezi și te bucuri de mai multă liniște.

3. Compară prețurile

Nu lua prima opțiune pe care o găsești. Avantajul atunci când planifici din timp este că ai timpul necesar să analizezi ofertele pe mai multe site-uri și să alegi ce ți se potrivește. Pe de altă parte, uneori s-ar putea să te surprindă variantele last minute, situație în care ar fi bine să prinzi rapid oferta. În cazul în care nu dispui de banii necesari în momentul respectiv, apelează la un credit rapid astfel încât să nu pierzi oportunitatea.

Cheltuieli neprevăzute care pot să apară în timpul concediului

Chiar dacă ai planificat în detaliu cele mai importante aspecte ale călătoriei, este recomandat să aloci și un buget de rezervă, pentru cheltuieli neprevăzute. Acestea pot fi, de exemplu, taxele suplimentare pentru bagaje, diverse taxe turistice, cheltuieli medicale urgente (îți recomandăm să ai o asigurare de călătorie) și taxe pentru transportul public (care sunt mai greu de estimat)

Destinații exotice accesibile

Chiar și cu un buget redus, poți să mergi într-o locație exotică precum Sri Lanka, ca să te bucuri de plajele superbe și de cultura bogată. Mai poți opta, de asemenea, pentru Santorini, Thailanda sau Zanzibar.

Alte sfaturi utile pentru o vacanță reușită

Orice situație ai întâmpina din punct de vedere financiar, trebuie să știi că oriunde ai fi, poți să primești ușor o sumă de bani printr-un credit de nevoi personale pe care îl poți accesa online, fără să fie necesar să te deplasezi.

Un alt sfat pe care putem să ți-l oferim este să nu iei cu tine prea multe lucruri, deoarece astfel poți evita taxele suplimentare la aeroport. În plus, te poți deplasa mult mai ușor dacă nu ai foarte multe bagaje de cărat.

Nu în ultimul rând, folosește transportul public. Este mult mai ieftin decât închirierea unei mașini sau utilizarea taxiurilor și îți permite să admiri și alte zone ale orașului pe care poate nu intenționai neapărat să le vizitezi, în treacăt. Transportul public este foarte eficient în multe țări, dar interesează-te cum se face plata biletului, deoarece altfel riști să iei o amendă care îți poate destabiliza bugetul alocat vacanței.

În concluzie, planificarea unei vacanțe cu buget redus nu trebuie să fie complicată și nici să însemne renunțarea la experiențe memorabile. Cu puțină atenție la detalii poți să te bucuri de o vacanță reușită fără să destabilizezi bugetul.

Sursa foto: Shutterstock

Despre Autor

"Numele meu este Mădălina și activez în marketing-ul digital de 4 ani. Principalele mele abilități sunt comunicarea eficientă și creativitatea."

whatsapp Suntem pe WhatsApp